Luft til vand varmepumper fra Ochsner

Driftssikre, lydsvage og effektive luft til vand varmepumperEffektive og støjsvage ​​​​​​​varmepumper fra Ochsner

Alle Ochsners varmepumper opfylder kravene til den obligatoriske energimærkning iht. Ecodesign-direktivet.


Energimærket informerer om nye varmegeneratorers virkningsgrader - med Ochsners varmepumper får du effektivitetsfaktorer (COP-værdier), som du ikke kan opnå med noget andet varmesystem.


Ochsners varmepumper er konstrueret som split systemer, hvor den luftførende del og den egentlige varmepumpe er adskilt og forbundet med forbindelsesrør.  Ventilatoren er placeret udenfor og den faktiske varmepumpe inde i huset.


Ochsner Europa varmepumper til varmt vand

En serie af effektive og højtydende varmtvandsvarmepumper, der bruger solens energi til at opvarme brugsvandet eller holde rumluften kølig.

Læs mereOchsner varmepumpe

- ydelse 5 - 37 kW

Et effektiv komplet luft til vand GMLW varmepumpeanlæg

​​​​​​​


Ochsner MultiTower varmepumpe

- ydelse 1,3 - 13 kW

Komplet luft til vand varmepumpeanlæg, inkl. buffertank og varmtvandsbeholder

​​​​​​​


Ochsner MultiTower varmepumpe

​​​​​​​- ydelse 8 - 20 kW

Komplet luft til vand varmepumpeanlæg. Varmepumpen er ideel til opvarmning og afkøling.Kontakt vores eksperter og få professionel rådgivning og individuelle løsningsforslag

 • Vores teknikere rådgiver dig, og udarbejder et individuelt løsningsforslag
 • Få en unik varmeløsning, med en varmepumpe, der bliver tilpasset dine forhold på Ochsners fabrik i Østrig
 • Vi er med gennem hele processen - fra den indledende dimensionering til varmepumpen er i drift
 • Ochsners OTE kontrolpanel giver mulighed for ekstern indregulering fra Termic Plus' tekniske konsulenter

Kontakt vores tekniske konsulenter på info@termicplus.dk eller 65 994 995Ochsner varmepumper - Energi direkte fra naturen

Professionelle high-end varmepumper med udgangspunkt i kundens behov

Ochsner-koncernen blev grundlagt i 1872, hvor man udviklede og producerede pumper og tilbehør. I 1978 begyndte Ochsner at fokusere på fremstilling af high-end varmepumper. I dag er Ochsner en innovativ virksomhed, der er førende og trendsættende inden for udviklingen i varmepumpeteknologi.

Omfattende produktprogram og individuel tilpasning til kundens behov

Ochsners varierede produktprogram omfatter varmepumper fra 2 kW og helt op til 1600 kW til varmekilderne; luft, jord og vand. Ochsner varmepumper kan, efter kundens ønske, leveres med en tillægsfunktion for aktiv køling, således at varmepumpen kan opvarme huset i de kolde perioder og køle huset om sommeren.

Hver eneste varmepumpe fra Ochsner bliver individuel tilpasset i Østrig efter kundens unikke behov, for at opnå de højeste virkningsgrader, optimal drift og lang levetid.

Total kontrol med indeklimaet fra kontrolpanelet, din smartphone, PC og tablet

Alle varmepumperne er designet med det integrerede OTE kontrolpanel, der giver dig intelligent brugervenlighed, når du indstiller og styrer din varmepumpe. Kontrolpanelet sikrer dig fuld kontrol over varmepumpen fra det medfølgende display, din PC, smartphone eller tablet.

​​​​​​​Læs mere om kontrolpanelet herEn luft til vand varmepumpe har en lang række gode egenskaber

 • Stor besparelse på varmeregningen  
  Når du udskifter dit gamle oliefyr med en luft til vand varmepumpe, kan du spare helt op til 50 % på din varmeregning, fordi du anvender gratis vedvarende solenergi
 • En miljøvenlig varmeløsning
  ​​​​​​​Når det gamle fyr erstattes med en luft til vand varmepumpe, bliver CO2-udslippet reduceret med omkring 40 %
 • Ingen skorsten og ingen udledning af støv
 • Ingen påfyldning af brændsel
  ​​​​​​​En luft til vand varmepumpe er selvkørende og du skal ikke påfylde brændsel
 • Ingen daglig vedligehold  
  ​​​​​​​En luft til vand varmepumpe skal under normale omstændigheder kun have ét årligt serviceeftersyn.
 • Ingen lugtgener
  ​​​​​​​Et oliefyr kan have nogle kedelige lugtgener, men når du installerer en luft til vand varmepumpe, er du 100 % sikker på at undgå lugtgener fra din varmeløsning.​​​​​​​
 • Ideel til gulvvarme
  ​​​​​​​En luft til vand varmepumpe har en meget lav fremløbstemperatur, der gør den ideel som varmekilde til vandbåren gulvvarme.
Unikke og specielle features øger effektiviteten

 • Markedets mest driftssikre og lydløse luft til vand split varmepumper med den højeste virkningsgrad
 • Luft til vand varmepumper med drift ved udendørstemperaturer helt ned til -23 °C
 • Jordvarmepumper og vand til vand varmepumper med fremløbstemperatur op til 68 °C
 • Autoadaptiv (selvlærende) varmekurve for alle modeller
 • Brug af Scroll kompressor i topkvalitet
 • Brug af energispareladepumpe for modelserie Golf
 • Brug af energisparebrinepumpe for jordvarmepumper
 • Betjeningsvenlig touchskærm med mulighed for internetopkobling (fra 2018)
 • Smart Grid klar – forberedt til drift med forskellige eltariffer i løbet af døgnet
 • Er mærket med EHPA kvalitetsmærke for gennemprøvet kvalitet
 • Ibrugtagningsassistent ved idriftsættelse
 • Industrivarmepumper med fremløbstemperatur op til 75 °C
 • Højtemperaturvarmepumper med op til 95 °C fremløbstemperatur
 • Tre ekspansionsgrupper for luft til vand varmepumper
 • Vand til vand varmepumper kan vælges med rørvarmeveksler som fordamper
Brug jorden til opvarmning


Hvordan fungerer en luft til vand varmepumpe?

Varmepumpen er ideel til opvarmning og til varmt brugsvand

En luft til vand varmepumpe fungerer ved at bruge den energi, der er i udendørsluften. Varmepumpen er en totalløsning, der giver dig både effektiv, stabil og billig rumopvarmning samt varmt brugsvand i både bad og vandhaner.

Luft til vand varmepumpen består overordnet af to elementer, en udendørsdel og en indendørsdel. I udendørsdelen er selve varmepumpen, der er placeret i en boks. Heri sidder der en ventilator, der trækker luften forbi en varmeveksler, hvori varmen fra luften udvindes og overføres til en væske. Varmen sendes derefter med væsken videre til en kompressor, der hæver væskens temperatur.

Efterfølgende sendes den varme væske ind i husets varmtvandsbeholder eller centralvarmesystem, hvor den opvarmer det eksisterende vand, der efterfølgende cirkulerer i boligens varmesystem med eksisterende radiatorer og/eller gulvvarme. Når væsken har afgivet sin varme, ledes det tilbage til varmeveksleren, hvor processen begynder forfra.

Indendørsdelen er i princippet blot et styreanlæg, hvorfra du kan styre vandtemperaturen efter behov.


Hvad betyder COP-værdi og SCOP-værdi

En varmepumpes virkningsgrad måles i SCOP-værdi og COP-værdi

Effektiviteten af din varmepumpe har meget stor betydning for, hvor meget strøm du skal bruge for at opvarme din bolig. Derfor er det vigtigt, at du vælger den varmepumpe, der giver den største mængde varme i forhold til den mængde strøm, varmepumpen bruger.

Varmepumpens virkningsgrad er derfor meget vigtig, for jo højere den er, jo billigere elregning får du. Virkningsgraden måles typisk i COP-værdi og SCOP-værdi.

SCOP-værdien

SCOP-værdien (Seasonal Coefficient of Performance) giver en langt mere nøjagtig fastsættelse af varmepumpens effektivitet. SCOP-værdien definerer varmepumpens gennemsnitlige virkningsgrad i løbet af året medregnet sæsonbestemte variationer i udetemperaturen. En SCOP-værdi på 5 betyder, at varmepumpen i gennemsnit, set over hele året, leverer 5 gange så meget varme som den elektriske energi, der tilføres.

SCOP-værdien udregnes ved at tage gennemsnittet af en lang række målinger, der foretages løbende hen over en fyringssæson. Der fremkommer dermed et retvisende billede af varmepumpens virkningsgrad. Du kan derfor benytte SCOP-værdien til at sammenligne de forskellige varmepumpers virkningsgrad og afgøre, hvilken varmepumpe, der bedst opfylder dine behov.

COP-værdien

COP-værdien (Coefficient of Performance) angiver forholdet mellem den mængde varme, som varmepumpen producerer, og den mængde strøm, den bruger. Jo højere værdien er, jo større er varmepumpens effektivitet og virkningsgrad.

Hvis du f.eks. har en varmepumpe, der bruger 1000 Watt elektricitet og har en COP-værdi på 4, så laver varmepumpen 4000 Watt varme. Bemærk dog, at en COP-værdi kun gælder for en bestemt udendørs- og fremløbstemperatur. F.eks. betyder en COP-værdi på 5 ved 4/40 °C, at denne effektfaktor opnås ved en udendørstemperatur på 4 °C og en fremløbstemperatur på 40 °C.

Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at de oplyste COP-værdier typisk er målt ved den udendørstemperatur, hvor pumpen har den største virkningsgrad. Det er oftest ved en højere udendørstemperatur end i vintermånederne, hvor behovet for varmepumpen er størst.

COP-værdien tager således ikke højde for sæsonmæssige udsving, men angiver blot en gennemsnitlig virkningsgrad for en bestemt ude- og fremløbstemperatur. Men en varmepumpes virkningsgrad ændrer sig i takt med at udetemperaturen ændrer sig. Typisk falder virkningsgraden jo koldere det bliver.

Du kan således ikke umiddelbart sammenligne COP-værdier fra to forskellige varmepumper, medmindre værdien er angivet for den samme ude- og fremløbstemperatur.Varmepumpe tilsluttet hus


Tilskud og fradrag ved installation af en varmepumpe

Få et økonomisk tilskud i form af energitilskud og håndværkerfradrag

Når du skal installere en varmepumpe i din bolig, har du mulighed for at få tilskud og fradrag. Mange energiselskaber giver økonomisk støtte til de energibesparelser, som en varmepumpe medfører, og det såkaldte håndværkerfradrag giver dig mulighed for at trække arbejdslønnen til håndværkerne fra i skat.

Energitilskud

Energiselskaberne giver tilskud til udskiftning eller supplement af din nuværende varmeform med en varmepumpe. Hvor stort et tilskud du kan opnå, afhænger af, hvor meget CO2 varmepumpen sparer i forhold til din eksisterende varmeløsning.

NB. Det er vigtigt, at du husker at søge om tilskud, inden du går i gang med projektet – ellers er det for sent at opnå tilskud.

Håndværkerfradrag

Du har mulighed for at bruge håndværkerfradraget til at trække arbejdsløn til installeringen af varmepumpen fra i skat. Håndværkerfradraget gælder for lejeboliger og ejerboliger – også sommerhuse. På Skats hjemmeside kan du læse meget mere om håndværkerfradraget.

Du kan læse meget mere om tilskud og fradrag til varmepumper på Energistyrelsens hjemmeside.

Kontakt os

Vi står klar til at hjælpe dig med at finde den optimale løsning til dit projekt.

Kontakt os på 65 994 995 eller info@termicplus.dk