Solvarme i Danmark

Et økonomisk og klimavenligt supplement til din energiløsningSolskinstimer nok til at solvarme kan betale sig

I Danmark har vi ca. 1800 soltimer om året. Det betyder, at vi har rigeligt med sol til, at vi kan udnytte solen til energi. Energien fra solen er der året rundt, men er selvfølgelig kraftigst om sommeren, hvor solen står højt på himlen.

På en typisk solskinsdag skinner solen med en lyseffekt på 1000 Watt pr m2. I sommerperioden vil solvarmeanlægget kunne opvarme alt det brugsvand, der skal anvendes, mens solvarmeanlægget i vinterperioden vil være et supplement til husets energiforsyning.

For at udnytte solens stråler, skal energien først omformes til den ønskede type energi - dette gøres vha. solvarmepaneler.

Solvarme kan anvendes sammen med husets øvrige energikilde, uanset om det er brændefyr, træpillefyr eller noget helt tredje.


God økonomi i solenergi!

De stigende priser på traditionelle energiformer, de fortsatte stigninger på CO2-udledning, samt et generelt ønske om at reducere negativ miljøpåvirkning, har gjort det mere interessant at investere i solenergi og solvarmeanlæg.

Solenergi i solvarmeanlæg kommer fra væskefyldte solpaneler på taget, hvor solenergien omdanner væsken til termisk energi, som kan bruges til opvarmning af boligen eller til opvarmning af brugsvand. Ved hjælp af solenergi kan du derfor nedsætte både varme- og elregningen markant.

Solvarme er en meget klimavenlig varmeløsning, da et solvarmeanlæg er CO2 neutralt. Dansk solvarme opnås bedst ved at placere solpanelerne, så de vender mod syd i en vinkel på 30⁰ - 60⁰.
Solvarme i Danmark


Kontakt BG Termic Plus - Vi er specialister i varmeløsninger​​​​​​​

info@termicplus.dk eller 65 994 995


Artikler om solvarme

Vores tekniske eksperter giver i artikkelrækken svar på en række af de mest almindelige spørgsmål omkring solvarme.

Eksperterne har en omfattende viden, der er opbygget gennem et indgående teoretisk kendskab til solvarmeanlæggene, men også gennem personlige erfaringer med både installation og drift af egne anlæg.

Kontakt os

Vi står klar til at hjælpe dig med at finde den optimale løsning til dit projekt.

Kontakt os på 65 994 995 eller info@termicplus.dk