Stabil varme til en kyllingefarm ved Thisted

Installation af en 350 kW ETA Hack VR varmeløsning i 2 kyllingehuse


Efter at have haft problemer med sit gamle fyr i flere år, besluttede en kyllingefarmer fra Thisted, at nu ville han gerne koncentrere sig om, det der var vigtigt i hans virksomhed - kyllingerne.


Derfor kontaktede han os, der i tæt samarbejde med Hunddal VVS, projekterede og installerede en ETA Hack VR 350 kW industrikedel med 2 stk. 5000 liters akkumuleringstanke.


Nu har han ingen problemer med at få den stabile varme, der er livsvigtigt for de 600.000 kyllinger der årligt vokser sig store i de 2 kyllingehuse på hver 2000 m2. Landmanden oplever ikke længere varmesvigt og har ikke følelsen af, at han bruger mere tid og energi på sin varmeløsning end på kyllingerne.


Faktisk bruger han næsten ingen tid på varmeløsningen, da fyret er med selvtænding, automatisk askeudtag til en udvendig container og selvrensende røgkanaler. Kedlen fra ETA skal blot serviceres én gang om året.
En effektiv containerløsning med en ETA Hackgut 70 kW kedel
En effektiv fleksibel varmeløsning


Varmeløsningen er installeret således, at der er nem adgang til det store lager, hvor de 75 tons træpiller til fyring bliver opbevaret. Lageret kan således nemt og effektivt fyldes ved indblæsning direkte fra en tankvogn.


Via en stor skraberbund i lageret trækkes træpillerne hen til en snegl, der automatisk transporterer dem frem til kedlen.


Effektiv træpilleløsning der giver stor besparelse


Man har man valgt en ETA varmeløsning, hvor der udelukkende fyres med træpiller. Træpiller er en af de mest effektive former for brændsel, og giver den højeste virkningsgrad.


ETA Hack VR industrikedlerne er designet med automatisk genkendelse og tilpasning til brændselstypen, hvorfor der opnås den optimale virkningsgrad fra træpillerne.
Med den nye varmeløsning opnås der en besparelse på omkring 50 % i forhold til tidligere, hvor kyllingehusene var opvarmet med olie.


Det er en besparelse, der betyder, at investeringen i kedlen hurtigt tjenes hjem, og kyllingefarmeren kan derfor investere besparelsen andre steder på gården i resten af kedlens 20 – 25 årige forventede levetid.

Installationsår: 2013
Varmeeffekt: 350 kW


Akkumuleringskapacitet i tanke: 2 stk. 5000 liters akkumuleringstankeFå rådgivning og individuelle løsningsforslag af vores eksperter

  • Vores teknikere besøger dig og udarbejder et individuelt løsningsforslag til din ETA varmeløsning
  • Du modtager detaljerede projekttegninger omkring installationen af varmeløsningen
  • Vi er med gennem hele processen - fra den indledende dimensionering til varmeløsningen er i drift
  • ETA har udviklet et moderne kontrolpanel - ETAtouch - der giver mulighed for styring på PC, tablet og smartphone

Kontakt vores tekniske konsulenter på info@termicplus.dk eller 65 994 995